01 август 2010

Кюфтета със зелен боб на фурна



ПРОДУКТИ:
 500г кайма
500г зелен боб
1 домат
1 глава лук
3-4 скилидки чесън
2-3сл брашно
сол, копър, олио

НАЧИН  НА ПРИГОТВЯНЕ:
Зеления боб се почиства, измива и нарязва на парчета. Сварява се в подсолена вода и се изсипва в тава, добавя се нарязания на дребно копър. Настъргания лук, пресования чесън и настъргания домат се задушават с малко мазнина и вода за около 10 минути и се излива в тавата. Брашното се размива с малко вода и се смесва с останалите продукти. 
Каймата се омесва с малко чубрица и накисната филия сух хляб. Приготвят се малки кюфтенца и се слагат в тавата.



Запича се в предварително загрята фурна на около 200С за приблизително 45 минути.




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар