13 ноември 2011

Вкусно кашкавалено хлебче

Не мога да не споделя как приготвих моят вариант на придобилото известност, благодарение на Йоли, Лучено хлебче.  Различното при мен е, че основният продукт е заменен с подправка - лук-шарена сол, заради малкия ми син, който се мръщи на луците :)))


Използвах - питки, кашкавал, шарена сол, краве масло и алуминиево фолио

Купих си питки, но може да се използват и багети/мини франзелки. На всяка една питка направих нарези като решетка, които не стигат до долу. В прорезите сложих тънки парчета кашкавал, а в някои и салам :)))


Нарязах алуминиево фолио на парчета, големи колкото да обхванат цялото хлебче добре от всички страни  /и за да не изтекат соковете навън/.
Кравето масло, смесено със шарената  сол,  разстопих до втечняване, и с помощта на лъжица сложих от него във всеки прорез. Завих хубаво, сложих в тавичка и пекох в загрята фурна на 200С около 20 минути - докато се зачерви. 


След като стана готово, разтворих фолиото, и оставих така за около 5-10 минути - за да  попие по-добре втечнената плънка в хлебчето. После извадих и сервирах за закуска :))))При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...