03 декември 2011

Свинска рибица с подправки

Дойде времето и на хубавите мезета, и е хубаво да си ги приготвим сами. Не е трудно, резултатът е  отличен, и всички остават доволни, само да има и домашно червено винце :)))))






Необходими са ви само свинска рибица и подправките - сол, червен пипер, черен пипер и чубрица.


Месото се осолява добре и се оставя на хладно в голям затворен съд за едно денонощие. След това се изплаква и се овалва в предварително смесените по личен вкус червен, чер пипер и чубрица, като се притискат за да полепнат добре.






Рибицата се промушва от единия край със здрав конец или канап, прави се примка и се закача да съхне на сухо и проветриво място. Готова е за консумация след 2 седмици, в зависимост от дебелината на самата рибица.




Един съвет - покрийте я с хартия, така че само от долу да има отвор да диша, за да я спасите от гладните птички :)))

НАЗДРАВЕ :))))












При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

7 коментара:

  1. Маги, униклано предложение, с червено винце как върви само. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотно предложение тъкмо за идващите празници! За съжаление у нас единственото проветриво място върви в комплект с домашен любимец, който е по-изобретателен от птичките :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Маги,и баничката,и това филенце са страхотни!
    Голяма майсторка и кулинар си,браво!Така хубаво си го направила това месенце,екстра категория мезе се е получило!

    Пожелавам хубав празник днес!

    ОтговорИзтриване
  4. Много го тачим у дома това мезенце, но този сезон още не сме правили, защото е топло. Но като стегне студа...мммм :))) Ели, Габи, Еликсир, благодаря ви!

    ОтговорИзтриване
  5. Ооо, Маги, с това мезе абсолютно ме спечели! Наверемето дядо ми приготвяше нещо подобно, беше великолепно на вкус! Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9/1/13 18:04

    мм да ! И мойта е почти готова

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Надявам се, че вече си мезвате добре с нея, наздраве :)))

      Изтриване