03 април 2012

Панирана коприва

Вече съм на пролетна вълна, слънцето напече, стопли се :))) Времето е чудесно да се поразходим из природата или любимото село, и да си наберем коприва! След изтощителната дълга зима, се нуждаем от презареждане, и с какво по-подходящо от млада зеленийка :)))))


А как може да си приготвите това вкусно мезенце за биричка? Ето как:

Измивате набраните връхчета от млада коприва /около 300гр бяха моите/ 


и бланширате за 3-5 минути - те са крехки и не е необходимо повече време. 
 Отцеждате, практично е в гевгир :) 


Приготвяте си панировката - разбивате 2 яйца в купа, слагате подправки: 1кл. чубрица, 2сл. сух джоджен, сол и млян чер пипер по вкус. Добавяте 3-4сл бира и 4-5сл брашно. Разбърквате много хубаво, за да се получи гладка смес като за кекс.


 После в нея потапяте стръкчетата коприва и изпържвате до златисто от двете страни в сгорещено олио. Може да сложите копривата в сместа и да си гребвате с лъжица от нея, после отново поставяте внимателно да се пържи в олиото.


Задължително отцедете върху кухненска ролка, за да не ви останат мазни и тежки получените хапки.



И остава да си отворите една студена бира, а аз мога да ви кажа Наздраве :))))




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...