13 октомври 2012

Топла картофена салата

Един кулинарен блог не може без рецепта за картофена салата. За мен тя е царицата при готвените салати, най-вече защото е изключително подходяща като добавка към ордьоври и предястия, гарнитура към основни ястия и различни печива. Ще споделя моят начин на приготвянето и, а в резултат ще се убедите колко е пухкава и вкусна :))))


Продуктите за нея са малко:

800гр картофи
1 малка глава лук
1 ч.л. сол
3-4 с.л. зехтин /или олио/
2 с.л. оцет /лимонов сок/

Слагате да кипне половин литър вода в малка тенджерка. През това време обелвате и нарязвате на кубчета картофите, изплаквате ги и изсипвате във водата. Добавете солта. Варете ги приблизително 10-15 минути, но все пак ги опитайте, защото сортовете на картофите са различни.


След това ги отцедете от водата / винаги гледам да останат поне 1-2 лъжици, за да стане сочна и мека, а не твърда / и веднага добавете зехтина, оцета и нарязания на тънки парченца и притрит със сол лук.


Объркайте добре, прехвърлете в салатена чиния и украсете по желание.




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...