20 октомври 2012

Мъфини от тиква и орехи

Ако обичате сладкиши с плодове, тази рецепта ще ви допадне със сигурност. Можете да си направите кекс, а не мъфинки, това зависи какви са ви предпочитанията. За улеснение си слагам настъргана тиква във фризера, с грамаж колкото за приготвянето на тази рецепта. А ако искам да я ползвам за тиквеник, слагам две опаковки.


 И така, ето продуктите, които са ви необходими:


300гр тиква
150гр захар
1/2чч рязани орехи
1чч брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
1чл канела
1 яйце
150мл прясно мляко
1-2сл олио
  
Разбийте яйцето и захарта, добавете олиото и млякото. Смесете брашното с канелата, бакпулвера и ванилията и изсипете на части в яйцата. Разбъркайте добре докато се получи гладка смес. Настържете на дребно ренде тиквата и смесете с тестото. Ако използвате от фризера, извадете я предварително за да се отпусне.


 Разпределете в хартиени формички, които сте поставили предварително във форми за мъфини или огнеупорни чашки /за крем карамел/. При силиконовите форми отпада слагането на хартиените кощнички, само е необходимо да са намаслени предварително. Във всяка кошничка сипете по 2-3сл от сместа, поръсете с орехите и малко кристална захар.


Опечете мъфините в загрята фурна на 160С за около 10-20 минути. Проверете с клечка за зъби за готовност – тя трябва да излезе суха от мъфина. Извадете мъфините от чашките и след като се охладят наръсете с пудра захар. От дозата се получават 14 броя.





ЗАБЕЛЕЖКА: Когато в сместа има добавени плодове, тя не се надига много при печене.



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...