15 септември 2013

Мусака с кренвирши и зеленчуци ... и отново публикация :)

Преди няколко седмици журналистката от "Вестник за семейството" Деси Митова, се свърза с мен по повод интервю за статия. Проведохме го по имейл, като отговорих на зададените въпроси. Темата - МУСАКАТА. Любимо ястие не само на мен и моето семейство! Подбрах три рецепти, които сметнах че са различни и интересни - за всекиго по нещо:

 МУСАКА ОТ КАЙМА И ТИКВИЧКИ
 МУСАКА С ПИЛЕ
 МУСАКА С ОРИЗ И ЗЕЛЕНЧУКОВ МИКС

Благодаря на колектива на вестника за вниманието, което ми оказаха и за чудесната статия, която публикуваха за мен!!!
Пожелавам им много успехи и по-големи тиражи на всичките им издания!


Идеи по темата имам много, и днес ще споделя с вас още едно мое хрумване,
 разбира се за мусака ;)



МУСАКА С КРЕНВИРШИ И ЗЕЛЕНЧУЦИ

5 кренвирша /400гр/
2 тиквички, 4 средни картофа, 1 глава лук
1 домат, 1 морков, 3 яйца
сол, чубрица, магданоз, олио


Тиквичките, обелените картофи и домат, лука и моркова  нарежете на кубчета и сложете в тава. Прибавете подправките и нарязания на  ситно  магданоз. Налейте 500мл топъл бульон  / по възможност пилешки/ или  вода,  добавете 3-4 лъжици олио и печете в  загрята  фурна на 200С,  докато  течността  се изпари. 





После сложете нарязаните на кръгчета кренвирши и разбъркайте хубаво. Излейте равномерно разбитите яйца върху зеленчуците в тавата. Допечете ястието до златисто.


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...