19 октомври 2014

Пиле "под прикритие"


По случай личният ми празник приготвих това ястие - любителите на пилешко месо ще останат доволни ;) И понеже съм родена през есента, винаги за този празник сервирам за салата към ракията бърза туршия. Този път предложих към бирата/виното и пилешки дробчета:


И както се казва в такива случаи - яли, пили и се веселили......


Ето продуктите за рецептата:

1 пиле, с тегло около 1,700 кг
3 глави лук
5-6 големи пресни печурки
майорана
чер пипер, млян
мащерка
розмарин

200мл сметана
200мл вода
100гр топено сирене
щипка сол


Нарежете пилето на порции, осолете ги и подредете в намаслена тава. Върху тях подредете шайбите лук и гъби. Поръсете с подправките. 


Топеното сирене смесете със сметаната и водата, посолете леко. Залейте пилешкото със соса, поръсете с малко олио и покрийте тавата с фолио. Печете на 200С около 2 часа, а след това още десет минутки без фолио, за да се зачерви. 


Не се изненадвайте че няма да имате бял сос след като е сготвено ястието - пилето поема сметаната при задушаването му. А какво  ще добавите за гарнитура към него, решавате вие - моята беше от варен зрял боб, домашна лютеница и кисели краставички :) 


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...