16 май 2015

Бъркана пица


Много популярна рецепта, за източник ще дам този линк. Но има и защо - това е една практична идея за бързо приготвяне на любимата пица -  около 40-50 минути с печенето! От зададените продукти се получават две пици приготвени в две кръгли тави с диаметър на дъното 24см. Може да направите една голяма в тавата, която е към фурната.


И така, продуктите които са ви необходими за блата:

2 чч брашно / приблизително 250гр/
1/2 кубче мая - 20гр или 1 пак. суха 7гр.
1 чл захар
1 яйце
щипка сол

В съд натрошавате маята и към нея прибавяте захарта и 1 чч /250мл/ хладка вода. Добавяте яйцето, солта и пресятото брашно и разбърквате сместа - трябва да стане като гъсто кексово тесто.
Тавите намазвате с малко олио и поръсвате с 1 лъжица брашно. Изсипвате тестото и разстилате с лъжица докато покрие дъното.


Плънката ви е по избор - аз намазвам блатовете с доматено пюре /лютеница или сгъстено домати/ - не трябва да е много течно. Оставям ивица по края за борд, на която не слагам плънка.  Отгоре подреждам колбас и кисели краставички, пиле и маслини, ..... изборът е ваш! Поръсвам с подправки - чубрица, риган, мащерка или босилек, и най-отгоре настъргвам с кашкавал. 


Пека ги с вентилатор на 180С, на средната скара на фурната, за 25-30 минути. Оставям на изключена фурна около 5 минути и изваждам.


Да ви е сладко!



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...