03 август 2015

Домашен ванилов сладолед


Най-хубавия летен десерт си остава сладоледа! А какво по-хубаво от това да си имате целогодишно във фризера - като мен например :))))))

Кулинарен блог не може бе рецепта за това студено изкушение :) Предлагам ви икономичен вариант, който гледах тук . Приготвянето на мен ми отне 20 минути!




Необходими са:

5 яйца /може и с 3 или 4/
125гр кристална захар
125мл вода
500мл течна сладкарска сметана
3 ванилии

1. Яйцата се разбиват в дълбока купа с тел.

2. Приготвя се захарен сироп, като се сваряват захарта и водата - течността трябва да стане по-гъста и балоните по-големи. Сиропа се добавя към яйцата на тънка струя, като се разбива с миксер едновременно, за да не се пресекат.


3. Течната сметана се изсипва в друга дълбока купа, добавя се ванилията /аз ползвах течната от Лидъл, като спазих дозата дадена на шишенцето/ и се разбива с миксер на пухкав крем.

4. Сметаната се прибавя към яйцата и се разбърква със шпатула в посока от долу на горе.


5. Сместа може да се разпредели в чашки, или да се прехвърли в голяма кутия с капак. Замразява се във фризер най-малко за 6 часа. 


Поднесете декориран с кокосови стърготини или плодов топинг / сладко или конфитюр, разреден с малко вода/.


Идеален е и за мелба - с бишкоти, счукани ядки и домашно ягодово сладко!

Насладете се на прекрасния му вкус!



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...