22 май 2016

Пълнен лук с наденички



Още една рецепта, създадена благодарение на предизвикателството на BILLA Bulgaria, и техните подаръци. Ние го хапнахме като предястие...

5 броя кромид лук
около 300гр тънка наденица
150гр тънко нарязани ленти бекон
5сл сос Терияки


Наденицата се изпича, охлажда и нарязва на малки колелца.



На всяка глава лук се отрязват двата края и след това се обелват. Издълбава се сърцевината им /може да я използвате за сос или друго/, като най-лесно това става с инструмента за изтърбушване на чушки.  Получения отвор се запълва плътно с парченцата наденица.


След това лукът се завива с лентите бекон и се запича от всички страни на загрят грил тиган или скара.


Прехвърля се в тавичка, посредством четка се намазва от всички страни със сос Терияки. На дъното на тавичката се налива малко вода и лукът се запича в загрята фурна на 180С за 30 минути.



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

2 коментара:

  1. Страхотно, браво за продуктите, рецептата и вдъхновението! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, добра комбинация се получи, а соса е невероятен!
      Поздрави, Маги

      Изтриване